Docent

Mijn naam is Truida Landman. Ik ben sinds 1988 fysiotherapeute en heb onder andere in verpleeghuizen en particuliere praktijken gewerkt. Daar merkte ik vaak hoe moeilijk het was om mijn patiënten te stimuleren om, ook na het verdwijnen van de klacht, te blijven oefenen. Vele patiënten zag ik na enkele maanden of jaren weer terug.

In 2000 ben ik als jobcoach met onder andere autistische en gehandicapte jongeren gaan werken. Dit betekende echter veel zittend werk. Mede als gevolg hiervan kreeg ik te maken met hardnekkige rug- en nekklachten. Ondanks therapie en een sportief bestaan, kreeg ik deze klachten niet onder controle.

Bij toeval kwam ik in aanraking met de STOTT PILATES® methode. Een vriendin die niet van sporten hield, maar “toch iets wilde gaan doen” nam me mee naar een proefles. Al tijdens de eerste les had ik een “dit is het!”-beleving. Naast het feit dat de oefeningen zeer goed aanvoelden, had de theorie achter de oefeningen voldoende diepgang. Tijdens het volgen van de opleiding tot docent in de matoefeningen bleek dat de anatomische kennis bij STOTT van groot belang werd geacht. Dit sprak mij zeer aan. Naast mijn werk als fysiotherapeut, wil ik op een verantwoorde manier in kleine groepen les geven in de STOTT PILATES® methode.

Truida Landman