Zo zien onze lessen er uit

Er wordt les gegeven in groepen van maximaal 7 personen. De lessen vinden plaats op een oefenmat voornamelijk in liggende, zittende of staande uitgangshouding. De Pilatesoefeningen bestaan uit opeenvolgende series oefeningen met vloeiende overgangen. Dit zijn grondoefeningen waarbij lenigheid, kracht en souplesse belangrijke onderdelen zijn.

Al de oefeningen worden vanuit het centrum of “powerhouse” uitgevoerd. Het powerhouse is het centrum van je lichaam, het wordt gevormd door de diepe buikspieren, de bekkenbodem en de lage rugspieren. Vanuit dit centrum worden de ledematen geoefend. De rug wordt sterk en soepel en dit resulteert in een goede houding. Er wordt tevens gewerkt met kleine materialen die de juiste uitvoering van de oefeningen ondersteunen. Je kunt daarbij denken aan een bal, flexband of fitnesscirkel.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen beginners, intermediate en gevorderden. De sfeer is non-competitief. Dat wil zeggen dat de deelnemers de oefeningen op hun eigen niveau krijgen aangeboden, zodat iedereen op een veilige manier progressie maakt. Om deze reden bestaat een groep uit maximaal 7 personen. Matoefeningen zijn plezierig voor mensen die graag in een groep willen werken. Er kan echter ook individueel een matles aangeboden worden. Bij fysische beperkingen of na blessures is individuele supervisie aan te raden.

Puur Pilates

Wat heb je nodig?

Al het materiaal zoals matten, ballen en banden zijn aanwezig. Zelf hoef je alleen een handdoek mee te nemen. Het beste kun je sportkleding (lekker zittend T-shirt en broek) en sokken dragen.